- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

12 Bijzondere Hotels in Rotterdam
© G.Lanting

12 Bijzondere Hotels in Rotterdam

door Rotterdams Ballonnenbedrijf, 15 januari 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Rotterdam, een stad vol moderne allure en historische charme, biedt meer dan alleen gewone accommodaties. Voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring, zijn er bijzondere hotels die de skyline van de stad markeren en unieke overnachtingen beloven. Van de panoramische vergezichten vanaf de Euromast tot de opvallende architectuur van de Kubuswoningen en de nautische grandeur van het SS Rotterdam, elke accommodatie heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Laat je betoveren door de magie van Rotterdam en dompel jezelf onder in de bijzondere wereld van deze opvallende hotels. Hier is een lijst van enkele van de meest iconische en ongewone plekken om te verblijven, die je reis naar Rotterdam onvergetelijk maken.

Kubuswoningen

Bijzonder Hotel Kubuswoningen

Een unieke ervaring wacht op diegenen die kiezen voor een overnachting in een van de opvallendste architectonische hoogstandjes van Rotterdam: de Kubuswoningen. Ontworpen door Piet Blom, onderscheiden deze kubusvormige woningen zich door hun gedurfde en innovatieve ontwerp, waardoor ze een iconisch onderdeel van de Rotterdamse skyline zijn geworden. De schuine deuren, ongebruikelijke hoeken en moderne voorzieningen bieden een surrealistische en comfortabele setting, waarbij elke kubus fungeert als een unieke verblijfsruimte met adembenemend uitzicht op de stad. Een overnachting in een Kubuswoning combineert eigentijds design met een gewaagde architectuur, waardoor het niet alleen een comfortabel verblijf is, maar ook een artistiek en onvergetelijk avontuur in het bruisende hart van Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

Euromast

Bijzonder Hotel Euromast

Ervaar het summum van exclusiviteit met een overnachting in een van de twee luxueuze suites bovenin de Euromast, het iconische symbool van Rotterdam. Gelegen op adembenemende hoogten bieden deze suites een panoramisch uitzicht over de stad en haar indrukwekkende skyline. Vanuit je kamer op 100 meter hoogte geniet je van ongeëvenaarde vergezichten, terwijl je 's avonds de lichtjes van de stad ziet twinkelen. De suites zijn stijlvol ingericht en voorzien van alle moderne gemakken. Een overnachting in de Euromast is niet alleen een luxueus verblijf, maar ook een exclusieve ervaring die Rotterdam vanuit een uniek perspectief onthult.

Controleer beschikbaarheid

SS Rotterdam

Bijzonder Hotel SS Rotterdam

Stap aan boord van het legendarische stoomschip SS Rotterdam en dompel jezelf onder in een uniek maritiem avontuur. Dit historische schip, ooit een trotse oceaanreus, biedt nu gasten de kans om te overnachten in een authentieke en sfeervolle omgeving. Met haar rijke geschiedenis, elegante inrichting en moderne voorzieningen biedt het SS Rotterdam een bijzondere overnachtingservaring. Van de luxe kamers tot de diverse eetgelegenheden aan boord, elk aspect ademt de nostalgie van vervlogen tijden. Geniet van een verblijf doordrenkt met maritieme charme en ontdek Rotterdam vanaf deze unieke historische locatie.

Controleer beschikbaarheid

Wikkelboat Rijnhaven

Bijzonder Hotel Wikkelboats Rijnhaven

Stap aan boord van de Wikkelboats, prachtige tiny houseboats in de charmante Rotterdamse Rijnhaven, die een duurzame en multifunctionele ervaring bieden. Deze unieke accommodaties, gemaakt van gerecycled karton, laten je niet alleen heerlijk tot rust komen tijdens een overnachting, maar bieden ook een inspirerende omgeving voor vergaderingen. Ondanks de beperkte ruimte laten de Wikkelboats je op een andere manier nadenken over wonen en de noodzaak van overbodige spullen. Geniet van een bijzondere overnachting op het water en ontdek de veelzijdigheid en duurzaamheid van deze tiny houseboats in het hart van Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

Culture Campsite (permanent gesloten in 2023)

Bijzonder Hotel Culture Campsite

Culture Campsite in Rotterdam biedt een unieke en duurzame ervaring waar gasten in architectonische objecten van gerecyclede materialen en reststromen sliepen. Gelegen in het hart van de stad, transformeerde deze creatieve stadscamping een voormalige parkeerplaats tot een groene oase, op slechts enkele minuten van het stadscentrum en de historische haven. Opgericht door Boris Duijneveld, Isis Hoos, Thijs Masthoff en Laura Abbink, diende Culture Campsite als een speeltuin voor experimentatie, waar elk seizoen nieuwe artistieke objecten werden toegevoegd. Helaas is Culture Campsite permanent gesloten sinds 2023.

Controleer beschikbaarheid

Hotel New York

Bijzonder Hotel New York

Hotel New York in Rotterdam, gehuisvest in het historische hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, biedt meer dan alleen een overnachting. Doordrenkt met de nostalgie van duizenden landverhuizers die hier hoopvol vertrokken naar Noord-Amerika, ademt het hotel de bijzondere sfeer van weleer. Bij het betreden van het gebouw voel je de geschiedenis, met smeedijzeren trappen, koffers en foto's van landverhuizers. Gelegen aan de Maas, plaatst het hotel gasten in het hart van het bruisende Rotterdam, met zijn moderne architectuur, levendige haven en diverse culturele scene. Een verblijf in Hotel New York biedt een unieke mix van historische charme en eigentijdse flair, en laat gasten de stad ervaren in al zijn energieke pracht.

Controleer beschikbaarheid

Hotel NOT Hotel

Bijzonder Hotel NOT Hotel

Hotel Not Hotel in Rotterdam, gelegen op slechts 250 meter van het Rotterdam Centraal Station, biedt een unieke en kunstzinnige ervaring. Het hotel, bekend om zijn onconventionele benadering, herbergt 36 kamers, elk verstopt of vermomd als kunstzinnige objecten. Met thema's variërend van het Hans en Grietje huis tot een Italiaans huis en zelfs een kasteel, lijkt het alsof je een andere wereld betreedt. Het open karakter van het hotel, zonder anonieme gangen, bevordert sociale interactie tussen gasten, met kamers grenzend aan binnenpleinen als gemeenschappelijke ruimtes. Hotel Not Hotel is geen gewoon hotel; het is een kunstzinnige belevenis, mede gerealiseerd door samenwerkingen met gerenommeerde kunstenaars zoals Arno Coenen, Hans van Bentem, Sander Wassink en Jelle Mastenbroek.

Controleer beschikbaarheid

City Hub

Bijzonder Hotel City Hub

CityHub Rotterdam biedt een unieke en moderne ervaring in de bruisende Witte de Withstraat. In plaats van traditionele hotelkamers, biedt dit hostel slaappods die speciaal zijn ontworpen voor de moderne reiziger. Voorzien van magische polsbandjes en de CityHub-app, regel je alles eenvoudig met Wi-Fi, bluetooth en zelfs de kleur van de verlichting in je eigen cabine. Gelegen in het hart van Rotterdam's culturele en culinaire scene, de Witte de Withstraat, nodigt CityHub uit tot een innovatieve en gemeenschapsgerichte benadering van overnachten. Hier deel je niet alleen de faciliteiten, maar ook de ervaring van een trendy en design-forward verblijf.

Controleer beschikbaarheid

Hotel Bazar

Bijzonder Hotel Bazar

Hotel Bazar aan de Witte de Withstraat in Rotterdam biedt een unieke en artistieke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar meer dan alleen een plek om te overnachten. Elk van de kamers heeft zijn eigen karakter met stijlinvloeden uit het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika, waardoor het hotel een kleurrijke en diverse sfeer ademt. Naast de aangename overnachting kunnen gasten 's ochtends genieten van een heerlijk ontbijt, zoals de aanbevolen 'Extra Bazar' met diverse lekkernijen. Hotel Bazar, geopend sinds 17 december 1997, heeft zich stevig gevestigd als een niet te missen plek in de levendige Witte de Withstraat.

Controleer beschikbaarheid

H2Otel

Bijzonder Hotel H2OTEL

H2OTEL in Rotterdam heeft een uniek karakter dat zijn oorsprong vindt in een bijzondere geschiedenis. Het hotel is gebouwd op het fundament van 5 lashbakken, oorspronkelijk afkomstig van het Amerikaanse leger en vervaardigd aan de oevers van de Mississippi. Deze bakken, gemaakt van een zeer sterke composiet van kunststoffen en nylon honingraatvulling, werden naar Rotterdam gebracht met een lading oorlogsmateriaal. Oorspronkelijk bedoeld als museum, heeft H2OTEL zich ontwikkeld tot een drijvend boetiekhotel in het centrum van Rotterdam. Hier kunt u zich terugtrekken in een huiselijke en geborgen omgeving, waar persoonlijke service, een geweldige ligging en passende faciliteiten zowel de vrijetijds- als zakelijke reiziger aanspreken.

Controleer beschikbaarheid

Logeerboot Visithor

Bijzonder Hotel Logeerboot Visithor

Logeerboot Visithor in Rotterdam biedt een unieke overnachtingservaring op een sfeervol oud werkschip in het Maritiem District. De stoere Captain's cabin, geschikt voor twee personen, verwelkomt gasten met een eigen ingang, twee terrassen, een ruime kamer met houtkachel, een badkamer met douche en een apart toilet. Koffie, thee en drankjes staan klaar, en het ontbijt is optioneel. Het schip is strategisch gelegen, op loopafstand van iconische bezienswaardigheden, waardoor een verblijf op de Logeerboot een authentieke manier is om Rotterdam te ervaren. Of je nu een city trip of een romantisch weekend zoekt, de Logeerboot biedt een bijzondere en rustgevende ervaring in het hart van Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

De Coaster

Bijzonder Hotel De Coaster

Genesteld in het bruisende Maritiem District van hartje Rotterdam biedt Bootiquehotel "De Coaster" een unieke overnachtingservaring. Ooit een vracht-kustvaartuig uit 1909, is het schip nu een oase van luxe met drie smaakvolle cabins: Popeye's Cabin, Olive's Cabin, en Captain's Cabin met een ruime stuurhut. Alle cabins zijn voorzien van moderne gemakken, eigen keukens en badkamers. Met een uitstekende verwarming (en optionele airconditioning in het achterschip) blijft het schip het hele jaar door comfortabel. Geniet van de zon op de ruime terrassen of kies voor extra ontspanning met de luxe jacuzzi (privégebruik beschikbaar). Hoewel het schip niet meer vaart, kunnen gasten op eigen risico gebruik maken van het bijbootje Walli of de Schiller waterfietsen. De Coaster biedt niet alleen een bijzondere accommodatie, maar ook een ideale locatie om de hoogtepunten van Rotterdam te verkennen, allemaal op loopafstand. Of je nu met een klein gezelschap of een grotere groep verblijft, De Coaster biedt een unieke en comfortabele uitvalsbasis voor een onvergetelijk verblijf in Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

hotel

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen nodig in Rotterdam?

Ballonnen op je Hotelkamer?


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?