- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Hier kun je nog gratis parkeren in Rotterdam
©

Hier kun je nog gratis parkeren in Rotterdam

door Rotterdams Ballonnenbedrijf, 01 oktober 2022

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Welkom in Rotterdam! Of je nu een dagje op pad bent of gewoon de stad verkent, parkeren kan soms een prijzige uitdaging zijn. Gelukkig zijn er manieren om je auto gratis te parkeren, als je weet waar je moet zoeken.

Gratis parkeren klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt mogelijk. Natuurlijk moet je wel even weten waar je op moet letten en wat de regels zijn in verschillende wijken.

In deze blog deel ik handige tips en tricks over waar en wanneer je in Rotterdam gratis kunt parkeren. Of je nu een local bent of een bezoeker, met deze gids bespaar je geld en vermijd je parkeerstress. Dus lees verder en ontdek hoe je je auto zonder kosten kwijt kunt in onze mooie stad. Veel leesplezier en succes met het vinden van een (gratis) parkeerplaats!

Gratis Parkeren

In Rotterdam kun je gratis parkeren in gebieden waar geen betaald parkeren geldt en op P+R-terreinen. Deze parkeerplaatsen bevinden zich aan de rand van de stad, vanwaar je verder reist met het openbaar vervoer. Dit kan soms zelfs sneller zijn dan met de auto naar het centrum rijden, waar het vaak lastig is om een vrije parkeerplek te vinden. Door je auto op een P+R-terrein te parkeren, vermijd je de stress en kosten van parkeren in het drukke stadscentrum.

Op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag hoef je nergens in Rotterdam parkeerkosten te betalen!

Gratis parkeren P+R Terrein

In Rotterdam zijn er 15 P+R-terreinen (Parkeren en Reizen) waar je je auto of motor gratis kunt parkeren voor maximaal 72 uur. Dit is een handige optie als je de drukte en parkeerkosten in het centrum wilt vermijden. Wel moet je bij een aantal van deze terreinen verder reizen met het openbaar vervoer en hiervoor je OV-chipkaart gebruiken. Deze P+R-terreinen bevinden zich aan de rand van de stad, waardoor je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum kunt reizen. De reistijd naar het centrum varieert van 10 tot 20 minuten, afhankelijk van het P+R-terrein waar je parkeert.

Gratis parkeren met OV Chipkaart

  1. P+R Alexander
  2. P+R Hoek van Holland
  3. P+R Kralingse Zoom
  4. P+R Meijersplein
  5. P+R Noorderhelling
  6. P+R Slinge

Gratis parkeren zonder OV Chipkaart

  1. P+R Beverwaard
  2. P+R Capelsebrug
  3. P+R Hoogvliet
  4. P+R Hoogvliet Tussenwater
  5. P+R Hoogvliet Zalmplaat
  6. P+R Melanchtonweg
  7. P+R Nesselande
  8. P+R Pernis
  9. P+R Schenkel

Gratis parkeren Feyenoord Stadion De Kuip

Als er geen wedstrijden of evenementen in De Kuip zijn, kun je gratis parkeren op het parkeerterrein van het stadion. Je kunt je auto parkeren in een vak op P2 of P3, direct naast het Maasgebouw.

Gratis parkeren Rotterdam Centraal

Bij de Kiss & Ride aan het Delftseplein naast Rotterdam Centraal kun je gratis even kort parkeren om reizigers af te zetten of op te halen.

Gratis parkeren Rotterdam Airport

Als je je reisgezelschap alleen even kort gedag wilt zeggen (Kiss & Go) dan kun je voor de terminal kort afscheid nemen en bagage uitladen. De maximale parkeertijd is 5 minuten en daar hoef je niet voor te betalen. Je vindt deze gratis parkeerplaatsen als je vanaf de snelweg A13 het vliegveld van Rotterdam Airport oprijdt via de Rotterdam Airportbaan tot aan P1 aan de linkerkant. Direct na P1 heb je de zogenaamde Kiss & Co parkeervakken.

Gratis parkeren op Laden en Lossen

Bij laden en lossen geldt in Rotterdam dat er geen sprake is van 'parkeren' en dus mag de gemeente Rotterdam geen parkeerboete opleggen. Je kunt hier gratis parkeren om goederen te laden lossen of om iemand even in- en uit te laten stappen. Echter wel op voorwaarde dat meteen na het parkeren van de auto, voortdurend moet worden in- of uitgeladen van goederen met enig gewicht of omvang die bijna niet op een andere manier kunnen worden gehaald of gebracht.

 

Deals en Aanbiedingen

Gegarandeerde voordelige Parkeerplek

Gratis parkeren in Rotterdam is een geweldige manier om geld te besparen, maar soms heb je toch een gegarandeerde parkeerplek nodig, vooral tijdens evenementen of bijzondere feestdagen. Hier komt ParkingYou.nl van pas. Via hun website of handige app kunnen parkeerders tegen de aller-voordeligste tarieven een parkeerplek reserveren.

Parkeren op Kenteken

Voor degenen die graag gratis parkeren in Rotterdam, maar af en toe behoefte hebben aan extra zekerheid en gemak, biedt Q-Park de ideale oplossing. Met online reserveren ben je altijd verzekerd van een parkeerplek, wat een hoop stress bespaart. Bovendien biedt Q-Park parkeren op kenteken, waardoor parkeerkaartjes die vergeten of verloren kunnen worden, tot het verleden behoren. Je rijdt eenvoudig in en uit op kenteken, wat het parkeren soepel en stressvrij maakt.

Gratis Parkeren Alexander en verder met de Trein

Laat je auto achter op het P+R terrein van Rotterdam Alexander (Prins Alexanderlaan 35, 3068 PN Rotterdam) en stap over op de trein. Met de NS reis je snel en comfortabel naar Rotterdam Centraal, zonder gedoe met parkeren in het drukke stadscentrum.

 

Ken jij meer plekken in en om Rotterdam waar je gratis kunt parkeren? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op dit artikel. We horen graag jouw suggesties en ervaringen om deze lijst nog completer te maken!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

rotterdam airport parkeren

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen nodig in Rotterdam?


Artikelen Zoeken


Rotterdamse Uitjes

Rotterdamse Uitjes

Ontdek Rotterdam zoals nooit tevoren met dit eBook, vol verborgen parels en iconische plekken die zelfs locals zullen verrassen. Voor elk uitje krijg je handige tips van een local, inclusief adres en website, en daarnaast krijg je exclusieve toegang tot onze kortingszoekmachine, waarmee je de beste deals voor jouw uitstapjes vindt. Dit is je persoonlijke gids naar het échte Rotterdam – mis deze kans niet!

Direct Download

 


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?