- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

De 13 Gezellligste Kroegentochten door Rotterdam. Proost!
© Freepik

De 13 Gezellligste Kroegentochten door Rotterdam. Proost!

door Rotterdams Ballonnenbedrijf, 19 juni 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Rotterdam, een stad die bekend staat om zijn moderne architectuur, levendige cultuur en dynamische haven, biedt ook een bruisend nachtleven dat perfect is voor een onvergetelijke kroegentocht. Of je nu een lokale inwoner bent die op zoek is naar nieuwe hotspots, of een toerist die de stad op een unieke manier wil ervaren, een kroegentocht door Rotterdam is de ideale manier om de diverse en levendige barcultuur van de stad te ontdekken.

Van historische pubs in de schilderachtige wijken van de Oude Haven en Delfshaven, tot trendy bars en clubs in de levendige Witte de Withstraat, Rotterdam heeft voor elk wat wils. Stel je voor dat je van de ene karaktervolle bar naar de andere struint, genietend van een breed scala aan drankjes, live muziek en de gezellige sfeer die elke locatie uniek maakt.

In dit artikel nemen we je mee op een reis door de verschillende kroegentochten die Rotterdam te bieden heeft. We verkennen de rijke geschiedenis van de oudste kroegen, de hippe en moderne bars die de stad een eigentijdse flair geven, en themageoriënteerde tochten die je smaakpapillen zullen prikkelen en je zintuigen verrassen. Daarnaast delen we tips en adviezen om je kroegentocht veilig en plezierig te maken, zodat je optimaal kunt genieten van alles wat deze fantastische stad te bieden heeft.

Bereid je voor op een avond vol plezier, nieuwe ontdekkingen en onvergetelijke herinneringen. Laten we samen de beste kroegen van Rotterdam verkennen en ontdekken wat deze dynamische stad zo bijzonder maakt in het nachtleven. Proost op een geweldige kroegentocht!

1. Oude Haven Kroegentocht

Wijk/Buurt: Oude Haven
Metrostation: Blaak
Beschrijving: De Oude Haven is een historisch gebied met een charmante mix van oude en nieuwe architectuur. Hier vind je gezellige bars en restaurants met een prachtig uitzicht op het water.
Aanbevolen Stops:
  • Vader Kleinjan Café: Dit eetcafé in de Oude Haven is een geweldige plek voor een kroegentocht. Het beschikt over een groot terras met een prachtig historisch uitzicht, perfect om te genieten van de Rotterdamse sfeer terwijl je onderweg bent naar de volgende stop.
  • Café Pardoen: Deze authentieke Rotterdamse kroeg is een must-visit tijdens je kroegentocht. Hier heeft de geur van bier de geur van verse koffie verdrongen, en de enige koffie die je zult vinden, zit in hun unieke biercreaties. Geniet van de ongedwongen en karakteristieke sfeer van deze bijzondere locatie.
  • Kade 4: Dit grand-café, gelegen aan de authentieke Oude Haven, is een ideale stop tijdens je kroegentocht. Hier kun je genieten van een Frans georiënteerde keuken en de gezellige Rotterdamse sfeer.

2. Delfshaven Kroegentocht

Wijk/Buurt: Delfshaven
Metrostation: Delfshaven
Beschrijving: Delfshaven is een van de weinige plekken in Rotterdam die de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Dit gebied biedt een historische sfeer met traditionele Nederlandse pubs.
Aanbevolen Stops:
  • De Pelgrim: Gelegen aan de Aelbrechtskolk 12, biedt De Pelgrim een veelzijdige ervaring. Geniet van gerechten bereid met bier en ontdek hun eigen brouwsels, Pelgrim Bier, bekroond in 2011 en 2012. Perfect voor een kroegentocht en een echte aanrader.
  • 't Ouwe Bruggetje: Gelegen aan de Voorhaven 6, biedt dit veelzijdige restaurant kwaliteit en gastvrijheid. Geniet van heerlijk eten en zelf geïmporteerde wijnen op het drijvende terras. Een echte aanrader voor je kroegentocht.
  • Café de Ooievaar: Gevestigd in Historisch Delfshaven, is dit een van de oudste en gezelligste cafés van Rotterdam. Geniet van Rotterdamse gastvrijheid, een kopje koffie, een heerlijke lunch of diner. Er is een ruime keuze aan speciaalbieren, whisky’s en wijnen. Met uitzicht op historische schepen en panden, een zonnig terras en vriendelijk personeel, is dit het leukste café van Rotterdam.

3. Witte de Withstraat Kroegentocht

Straat: Witte de Withstraat
Metrostation: Eendrachtsplein
Beschrijving: Deze levendige straat staat bekend om zijn culturele en nachtelijke leven, met talloze bars, cafés en kunstgalerijen. Het is een hotspot voor zowel locals als toeristen.
Aanbevolen Stops:
  • De Witte Aap: Uitgeroepen tot beste bar ter wereld door Lonely Planet in 2009. Gelegen aan de bruisende Witte de Withstraat, geopend van 13:00 uur tot laat. Verwarmd terras en dj’s op zaterdag. Het pand uit 1888 was vroeger een kruidenierswinkel. Een must-visit in Rotterdam!
  • NRC: Een begrip aan de Witte de Withstraat. Dit metropole café verandert elk weekend van een café-restaurant in een club. Een iconische plek in Rotterdam.
  • Café De Zondebok & 't Zwarte Schaap: Sinds 2010 een begrip aan de Witte de Withstraat. Dit café is dagelijks open tot in de late uurtjes. Bezoekers kunnen het hele jaar door genieten van de gezellige bar en het verwarmde terras in de winter of de schaduw van parasols in de zomer.

4. Markthal en omgeving Kroegentocht

Wijk/Buurt: Centrum, rondom de Markthal
Metrostation: Blaak
Beschrijving: De Markthal en de omliggende gebieden zijn moderne trekpleisters met een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden.
Aanbevolen Stops:
  • Café Van Zanten: Een ideale stop tijdens je kroegentocht, met het zonnigste terras van Rotterdam. Overdag kun je er genieten van lunch met broodjes of een burger. 's Avonds kun je tot laat borrelen met bieren, wijn, cocktails en een uitgebreid assortiment aan borrelhappen.
  • Pol: Al meer dan 25 jaar een icoon op de Meent in Rotterdam. Een perfecte stop tijdens je kroegentocht voor gezelligheid met vrienden. Pol biedt nu nog meer: lekkere biertjes, mooie wijnen, heerlijke huisgemaakte gerechten en leuke borrelbites. Alles in een prachtige nieuwe zaak op de Meent.
  • Bokaal: Hét stadscafé van Rotterdam, gelegen in de hippe Nieuwe Markt. Een must-visit tijdens je kroegentocht, met een bruisende sfeer, heerlijke Europese en lokale gerechten, en een dynamisch assortiment aan bieren. Of je nu een bierliefhebber, foodie, of op zoek bent naar gezelligheid met vrienden, Bokaal biedt Rotterdam op zijn best

5. Katendrecht Kroegentocht

Wijk/Buurt: Katendrecht
Metrostation: Rijnhaven
Beschrijving: Katendrecht, ook wel bekend als 'De Kaap', is een trendy wijk met een rijke maritieme geschiedenis. Het gebied is nu vol met hippe bars en eetgelegenheden.
Aanbevolen Stops:
  • Café De Ouwehoer Een sfeervol café in het roemruchte Katendrecht, dat een knipoog geeft naar vervlogen tijden. Hoewel nog geen decennium oud, voelt het als een klassieker. Katendrecht stond ooit bekend om zijn honderden kroegen, sex, drugs en rock & roll. Een perfecte, nostalgische stop tijdens je kroegentocht.
  • Norge: Het oudste en gezelligste bruine café van Katendrecht in Rotterdam. Een perfecte stop tijdens je kroegentocht voor een welverdiende borrel en een flinke dosis gezelligheid in een gemoedelijke sfeer. Bij goed weer kun je genieten op het gezellige buitenterras.
  • Kaapse Brouwers: Gelegen op Katendrecht in de Fenix Food Factory, biedt dit proeflokaal een fantastisch uitzicht over de Maas en meer dan 20 craft bieren op tap. Geniet van bieren van hun eigen brouwerij en van andere interessante brouwerijen wereldwijd. Vergeet niet de ‘Bottleshop’ te bezoeken voor een uitzonderlijk aanbod aan craft bieren en natuurwijnen. Een must-stop tijdens je kroegentocht.

6. Meent Kroegentocht

Straat: Meent
Metrostation: Stadhuis
Beschrijving: De Meent is een populaire winkelstraat die ook 's avonds tot leven komt met diverse bars en restaurants.
Aanbevolen Stops:
  • 1NUL8: Gelegen aan de altijd gezellige en drukke Meent in het centrum van Rotterdam. Dit restaurant en wijnbar, vernoemd naar het huisadres Meent 108, biedt een mooie selectie wijnen, van toegankelijke tot high-end opties. Met een vleugje hipster-allure biedt 1NUL8 ook gin-tonics aan, maar blijft in de eerste plaats een wijnbar. Regelmatig goed gevuld en een perfecte stop tijdens je kroegentocht.
  • Thoms: Midden in het centrum aan de bruisende Meent, is THOMS een snelgroeiende hotspot. Begin je dag met koffie, lunch of borrel op het zonnige terras. In het weekend verandert de underground bar in een club met Rotterdamse dj's. Een perfecte plek voor je kroegentocht, waar je de hele dag kunt doorbrengen.
  • De Huismeester: Gevestigd in een historisch pand aan de Meent 115, verwelkomt De Huismeester je in een huiselijke, moderne sfeer met een knipoog naar het verleden. Geïnspireerd door ontmoetingen met mensen van over de hele wereld, biedt hij een 'thuis' waar iedereen kan genieten van mooie ervaringen. Als ware connaisseur en gentleman staan top service en kwaliteit voorop. Een bijzondere stop tijdens je kroegentocht.

7. Nieuwe Binnenweg Kroegentocht

Straat: Nieuwe Binnenweg
Metrostation: Eendrachtsplein
Beschrijving: Deze lange straat biedt een eclectische mix van oude en nieuwe bars, met voor elk wat wils.
Aanbevolen Stops:
  • Café Steijn: Gelegen op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Heemraadsingel, biedt dit levendige café een gezellige sfeer, vriendelijk personeel en een uitgebreide selectie drankjes en gerechten. Sinds 2017 een ontmoetingsplek voor locals en bezoekers. Geniet aan de bar, een tafeltje of op het zonnige terras van dit historische pand met zijn prachtige art-deco voorgevel. Perfect voor je kroegentocht.
  • Café Stalles: Eetcafé in het hartje van Rotterdam, open 7 dagen per week voor lunch, diner en borrel. Keuze genoeg met 100 verschillende speciaalbieren, ruim 190 soorten whisky's en een uitgebreide selectie wijnen, frisdranken, ciders en cocktails. Een perfecte stop tijdens je kroegentocht.
  • Wester Paviljoen: Al ruim twintig jaar een icoon op de kruising van de Mathenesserlaan en Nieuwe Binnenweg. Geniet de hele dag van ontbijt, lunch, diner of cocktails op het ruime terras. Dit hoekpand ademt de sfeer van het Oude Westen. Op zondagmiddagen worden vinylplaatjes gedraaid als eerbetoon aan het muzikale verleden van de Nieuwe Binnenweg. Een must-visit tijdens je kroegentocht.

8. Kop van Zuid Kroegentocht

Wijk/Buurt: Kop van Zuid
Metrostation: Wilhelminaplein
Beschrijving: Dit moderne gebied aan de zuidkant van de Maas heeft een aantal stijlvolle bars en restaurants met prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.
Aanbevolen Stops:
  • Hotel New York: Gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn op de Kop van Zuid, biedt Hotel New York een unieke stop tijdens je kroegentocht. Hier voel je de nostalgie van duizenden landverhuizers die naar Noord-Amerika vertrokken. Tegenwoordig kun je in deze bijzondere sfeer genieten van een drankje, omringd door historische details zoals de smeedijzeren hoteltrap en oude koffers. Een iconische plek waar de geschiedenis nog altijd leeft.
  • Café Dox: Welkom in dé huiskamer op de Kop van Zuid. Gevestigd in het nieuwe Luxor Theater met uitzicht op de Rijnhaven, biedt Café Dox een podium aan Rotterdam. Perfect voor een stop tijdens je kroegentocht.
  • Gastrobar Elvy by nhow: Gelegen op de zevende verdieping van nhow Rotterdam, biedt deze gastrobar een prachtig uitzicht over de skyline en de Erasmusbrug. Geniet van een breed scala aan drankjes op het dakterras, perfect voor een stop tijdens je kroegentocht. De beste uitzichten en zonsondergangen van de stad vind je hier.

9. Scheepvaartkwartier Kroegentocht

Wijk/Buurt: Scheepvaartkwartier
Metrostation: Leuvehaven
Beschrijving: Een chique buurt met historische panden en stijlvolle bars, ideaal voor een wat luxere kroegentocht.
Aanbevolen Stops:
  • Café Loos: Een klassiek grand-café met grandeur aan de Maas, ideaal voor je kroegentocht. Dit elegante café, bekend als Parijs aan de Maas, is de perfecte plek om van een gezellige borrel te genieten. Hier ontsnap je aan het gehaaste leven en ervaar je de joie de vivre in een sfeervolle setting.
  • Riverbar: Gelegen aan de Nieuwe Maas met uitzicht op de Erasmusbrug, biedt River Bar een ideale stop tijdens je kroegentocht. Geniet van wijnen en Europese gerechten in een ontspannen, maar hoogwaardige setting. Het ruime terras en de bruisende Rotterdamse sfeer maken het een perfecte plek voor een borrel vanaf het middaguur tot in de avonduren.
  • The Harbour Club: Gelegen in een prachtig historisch pand in Het Park, biedt The Harbour Club een luxe ervaring voor je kroegentocht. Geniet van een glas wijn of cocktails op het serene terras, omringd door groen, en ontsnap aan de drukte van de stad. Regelmatig worden hier evenementen met muziek georganiseerd, wat het een stijlvolle en levendige stop maakt in Rotterdam.

10. Cool District Kroegentocht

Wijk/Buurt: Cool District
Metrostation: Stadhuis
Beschrijving: Het Cool District in het centrum van Rotterdam is een gebied vol met hippe bars, restaurants en uitgaansgelegenheden.
Aanbevolen Stops:
  • Café Plein: Gelegen aan het Stadhuisplein, is Café Plein het gezelligste feestcafé van Rotterdam. Overdag geniet je hier van de lekkerste drankjes, en op donderdag, vrijdag en zaterdag verandert het café in een bruisende feestlocatie. Party fever gegarandeerd, perfect voor een stop tijdens je kroegentocht met vrienden, collega’s of familie.
  • De Après Skihut: Het leukste feestcafé van Nederland, gelegen in Rotterdam. Hier lopen studenten, advocaten, bouwvakkers en directeuren samen de polonaise, zeven dagen per week. Met vooruit, achteruit of hinkend op één been, zorgt deze kroeg altijd voor onvergetelijke anekdotes. Een absolute must-visit tijdens je kroegentocht.
  • Get Back: Herbeleef de 70’s, 80’s en 90’s in dit gezellige café. Op vrijdag- en zaterdagavond zorgt The Friendly 30UP voor een feestje met de beste hits van toen. Perfect voor je kroegentocht, biedt Get Back een unieke ervaring vol nostalgie. Daarnaast kun je hier ook terecht voor incentives, zoals het Tunes van Toen diner, een spelshow met een driegangendiner en quizmaster. Een leuke stop waar de jarige, vrijgezel of jubilaris in het zonnetje wordt gezet.

11. Hofbogen Kroegentocht

Straat: Hofbogen
Metrostation: Blijdorp
Beschrijving: De Hofbogen is een voormalig spoorwegviaduct dat is omgebouwd tot een trendy hotspot met bars, restaurants en creatieve bedrijven.
Aanbevolen Stops:
  • Jack: Our House is your house! Dit restaurant en bar viert 30 jaar dance music in Rotterdam. Bij Jack draait alles om saamhorigheid en positiviteit door muziek en goed eten. Geniet van heerlijke gerechten en cocktails terwijl je wordt meegenomen naar de tijd van de beste feestjes en muziek. Een levendige en unieke stop tijdens je kroegentocht. See you soon!
  • Bird: Een uniek podium en restaurant in Rotterdam waar muziekcultuur en eettraditie samenkomen. Hier geniet je van jazz en aanverwante muziekstromingen zoals soul, latin, funk, hiphop, afrobeat en elektronica. De programmering wordt vaak aangevuld met performance, poetry, film en beeldende kunst, allemaal met een link naar jazz. Een culturele en levendige stop tijdens je kroegentocht.
  • Roosje: Een echt Rotterdams eetcafé met een gezellige bar en een warme, huiselijke sfeer. De perfecte ontmoetingsplek voor een borrel tijdens je kroegentocht. Geniet van een breed assortiment aan speciaalbieren en jenevers van lokale brouwers, en een ruime keuze aan borrelsnacks en gerechten om te delen. Ideaal voor een ontspannen en leuke stop in Rotterdam.

12. Kruiskade Kroegentocht

Straat: Kruiskade
Metrostation: Stadhuis
Beschrijving: Deze straat staat bekend om zijn diversiteit en heeft een aantal geweldige bars en restaurants.
Aanbevolen Stops:
  • De Beurs: Gevestigd in het hart van Rotterdam, is deze voormalige bioscoopfoyer nu een levendig restaurant, bar en club in één. Overdag ideaal voor een gezellige borrel, en 's avonds een geliefde plek voor diner en spetterende clubavonden. Een veelzijdige en levendige stop tijdens je kroegentocht.
  • TIWYA: This Is What You Are (TIWYA) is een restaurant, bar en club in één. Hier geniet je van traditionele Indonesische gerechten in een luxe, modern jasje, vergezeld van exotische cocktails. Als laat op de avond de gong klinkt, verandert TIWYA in een club waar je heerlijk kunt dansen. Een veelzijdige en levendige stop tijdens je kroegentocht.
  • Villa Thalia: Waar ooit bioscoop Thalia filmliefhebbers verwelkomde, straalt nu Villa Thalia luxe en stijl uit als nieuwe uitgaansgelegenheid. Deze unieke locatie biedt 360 graden projecties, vliegmachines en doorlopend entertainment. Geniet van dinnershows in bioscoopstijl, gevolgd door een avond clubben. Van donderdag t/m zaterdag verandert Villa Thalia in een oogverblindende club waar elke minuut anders is. Een spectaculaire stop tijdens je kroegentocht..

13. Brouwerijen Kroegentocht

Heb je genoten van je kroegentocht door Rotterdam en ben je klaar voor meer? Waarom niet verder gaan met een kroegentocht langs de beste bierbrouwerijen van de stad? Ontdek zes unieke brouwerijen waar je ambachtelijke bieren kunt proeven en fascinerende rondleidingen kunt volgen. Een perfecte manier om je bieravontuur in Rotterdam voort te zetten. Lees meer en plan je volgende kroegentocht op Bierbrouwerijen in Rotterdam.

10 Handige tips voor een onvergetelijke kroegentocht in Rotterdam

  • 1. Neem een geldig identiteitsbewijs mee:
    Als je gezegend bent met een jeugdige uitstraling, is het belangrijk om een ID bij je te hebben om te laten zien dat je de wettelijke leeftijd hebt om alcohol te drinken.
  • 2. Softdrugs:
    Hoewel Rotterdam een liberale houding heeft ten opzichte van softdrugs, zijn deze alleen toegestaan in speciale coffeeshops. Gebruik geen softdrugs in andere gelegenheden, aangezien dit niet altijd wordt getolereerd door organisatoren en medebezoekers. Wees dus respectvol en houd hier rekening mee.
  • 3. Hoge hakken:
    Overweeg om platte schoenen te dragen in plaats van hoge hakken, omdat je veel zult lopen, niet alleen zult dansen!
  • 4. Plan je route:
    Bepaal van tevoren welke bars en cafés je wilt bezoeken en markeer ze op je kaart van Rotterdam. Zo weet je altijd waar je naartoe moet en hoe je aan het einde van de avond terugkomt naar je accommodatie.
  • 5. Blijf gehydrateerd:
    Drink af en toe een glas water tussen de alcoholische drankjes door om gehydrateerd te blijven en een kater te voorkomen.
  • 6. Eet voldoende:
    Begin je kroegentocht met een goede maaltijd en eet eventueel tussendoor iets om te zorgen dat je niet te snel dronken wordt.
  • 7. Ga in een groep:
    Kroegentochten zijn het leukst en veiliger als je met een groep vrienden gaat. Zorg ervoor dat jullie elkaar in de gaten houden.
  • 8. Cash en pinpas:
    Hoewel de meeste bars pinbetalingen accepteren, is het handig om ook wat contant geld bij je te hebben voor het geval dat.
  • 9. Ken je grenzen:
    Wees je bewust van je alcoholtolerantie en drink met mate om ervoor te zorgen dat je veilig en plezierig blijft.
  • 10. Plan je vervoer:
    Regel van tevoren hoe je aan het einde van de avond thuis komt, of dat nu met het openbaar vervoer, een taxi of een vooraf afgesproken BOB is.

Met deze tips ben je goed voorbereid voor een geweldige en veilige kroegentocht door Rotterdam. Veel plezier!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

kroegentocht

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen nodig in Rotterdam?


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?