- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Dit zijn de 15 restaurants in de Oude Haven van Rotterdam
© Tom Jutte

Dit zijn de 15 restaurants in de Oude Haven van Rotterdam

door Rotterdams Ballonnenbedrijf, 11 juli 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

De Oude Haven, gelegen in het hart van Rotterdam, is een unieke plek waar historie en moderne architectuur samenkomen. Deze charmante haven, omgeven door de iconische Kubuswoningen en de Witte Huis, biedt niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook een ongeëvenaarde culinaire ervaring. Van gezellige cafés tot verfijnde restaurants, de Oude Haven is de perfecte bestemming voor fijnproevers en levensgenieters.

In deze blog nemen we je mee op een culinaire reis langs de beste eetgelegenheden die de Oude Haven te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner met uitzicht op het water, een trendy bar voor een avondje uit met vrienden, of een gezellig plekje voor een ontspannen lunch, je vindt het allemaal hier. Elk restaurant heeft zijn eigen unieke sfeer en menu, geïnspireerd door zowel lokale als internationale keukens.

De Oude Haven is meer dan alleen een verzameling van restaurants; het is een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen om te genieten van goed eten, goede wijn en het prachtige Rotterdamse uitzicht. Laten we samen de verborgen pareltjes ontdekken en de culinaire hoogtepunten van de Oude Haven verkennen.

Fitzgerald

Restaurant Fitzgerald, vernoemd naar de beroemde schrijver F. Scott Fitzgerald, omarmt de geest van zijn uitspraak "Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right." Sinds 2018 bekroond met een Michelinster, is Fitzgerald een culinaire en wijnbestemming waar Rotterdammers en internationale gasten elkaar ontmoeten. Het restaurant, gelegen aan het moderne Gelderseplein in de historische Old Port, biedt een verfijnde eetervaring met een interieur dat modern design combineert met vintage klassiekers. Onder leiding van chef Michael Verhagen, presenteert de keuken een regelmatig wisselende menukaart met zowel à la carte gerechten als menu's, met een focus op klassieke basis en een moderne, internationale twist. Voor gezelschappen van meer dan vijf personen wordt een aangepast menu aangeboden en op zaterdag serveert het restaurant uitsluitend menu's.

Bezoek website

Apartt

Bij Apartt in de Oude Haven worden verse steaks, vis en schelp- en schaaldieren aan tafel bereid op een steen van 400 graden, wat zorgt voor een unieke eetervaring. Deze moderne en stijlvolle bar met restaurant én een terras met 100 zitplaatsen, ligt naast de iconische Kubuswoningen. De ontspannen en laid-back sfeer maakt Apartt een perfecte plek om te genieten van een breed scala aan gerechten en drankjes, van 's middags tot 's avonds laat. Het menu biedt voor ieder wat wils, van boerenbrood en yoghurts tot saté, burgers en lasagne, aangevuld met koffiespecialiteiten, wijnen en cocktails.

Bezoek website

Old-Bay

Bij restaurant Old Bay in de Oude Haven geniet je van verse vis, rechtstreeks van Schmidt Zeevis. Deze locatie is perfect voor quality time met familie en vrienden, met een ontspannen en gastvrije sfeer die ideaal is voor een avondje uit. Kom langs en ontdek de heerlijke visgerechten die met zorg en kwaliteit zijn bereid, en beleef een onvergetelijke culinaire ervaring in het hart van Rotterdam.

Bezoek website

Kade 4

Gelegen aan de authentieke Oude Haven, is Kade 4 het grand-café waar je kunt genieten van een Frans georiënteerde keuken en de typische Rotterdamse gezelligheid. Dit café biedt eerlijke prijzen en een spontane bediening die iedereen een warm welkom geeft. Of je nu komt voor een zakelijke lunch, een romantisch diner, een uitje met het gezin, of gewoon een lekkere kop koffie met taart, bij Kade 4 ben je altijd aan het juiste adres. De rijke historie van Rotterdam, die begon met de aanleg van de Oude Haven in 1328, is voelbaar in deze bruisende omgeving. Kade 4 staat bekend om zijn gastvrijheid en is een vooraanstaand grand-café in dit levendige uitgaansgebied.

Bezoek website

Stockholm

De Stockholm Bar in de Rotterdamse Oude Haven is een van de hotspots waar je kunt genieten van food, cocktails en meer. Met een ruim terras biedt Stockholm de perfecte plek voor lunch, borrel, diner en cocktails. Voor het diner is reserveren gewenst, maar voor een borrel kun je gewoon langslopen. Dit stylish vormgegeven en toch knusse restaurant transformeert na het diner tot een clubby cocktailbar, waar een volwassen publiek geniet van de sfeervolle ambiance, heerlijke drankjes en het uitzicht op elkaar. Stockholm is de ideale bestemming voor een complete avond uit in de Oude Haven.

Bezoek website

Matelief

Aan de rand van het bruisende centrum van Rotterdam, naast de iconische Kubuswoningen, ligt de historische Old Port. Sinds april 2023 mag Matelief zich trots een onderdeel van dit populaire uitgaansgebied noemen. Matelief is de ideale plek om samen te komen met familie en vrienden voor lunch, diner of een borrel. De menukaart biedt een veelzijdig concept waarbij gerechten de hele dag door gekozen kunnen worden. Twijfel je over wat te kiezen? Laat je dan verrassen door een 3- of 4-gangen verrassingsmenu, speciaal samengesteld door onze chef. Geniet van de ontspannen sfeer en het prachtige uitzicht op de haven terwijl je geniet van culinaire hoogstandjes bij Matelief.

Bezoek website

Pardoen

Pardoen is een authentieke Rotterdamse kroeg waar de geur van bier de boventoon voert en koffie thuis hoort. Hier wordt alleen koffie geserveerd in de vorm van een stout of porter. Pardoen staat bekend om zijn indrukwekkende assortiment aan bijzondere bieren, terecht als je het hen vraagt. Gasten kunnen op het terras genieten van unieke bieren, zoals bier gebrouwen met zeewater, gerookte mout en zeewier, of een bier met een frisse citrussmaak door de toevoeging van mieren. Met namen als Koele Kikker, Natte Droom en Geile Bever, biedt Pardoen een onvergetelijke bierervaring. Ook voor de geoefende stout-drinker is er een uitgebreide selectie aan barrel aged stouts en porters. Op aanvraag verzorgt Pardoen een bierproeverij die niet te evenaren is. Proost!

Bezoek website

Popocatepetl

Bij Popocatepetl Rotterdam wordt het Mexicaanse leven gevierd met gezelligheid en het lekkerste eten. Op een steenworp afstand van station Blaak vind je het fijnste Mexicaanse restaurant van Rotterdam, Popocatepetl The Mexican. Hier eet je authentiek Mexicaans in een eigentijdse sfeer. Van Mexicaans bier en enchiladas tot cocktails en hapjes, Popocatepetl biedt voor ieder wat wils. Fans van de Mexicaanse keuken moeten zeker de Oude Haven bezoeken voor het beste Mexicaanse restaurant van de stad. Geniet van nachos, enchiladas, tacos en burritos, allemaal bereid met passie. Maak jouw diner compleet met een heerlijk Mexicaans biertje of cocktail, binnen in het restaurant of buiten op het zonovergoten terras.

Bezoek website

Vader Kleinjan

Op een van de mooiste historische plekken van Rotterdam, met uitzicht op de Oude Haven, het Witte Huis en de bruggen, biedt Vader Kleinjan ouderwets genieten zonder poespas, maar met heerlijk eten en drinken. Gasten kunnen kiezen uit bijzondere (speciaal)bieren uit fles of tap, een prachtige selectie wijnen en bubbels, perfect passend bij rijkelijk belegde broodjes, warme gerechten en spectaculaire borrelplanken. Het café is ideaal voor feesten, partijen en borrels tot 100 personen en biedt jaarrond zon op het terras. Voor een plek om het leven te vieren en te genieten, is Vader Kleinjan de perfecte bestemming.

Bezoek website

Het Poort Cafe

Gevestigd op het mooiste stukje van de Oude Haven in Rotterdam, biedt Het Poort Café een authentieke Spaanse ervaring met kwalitatieve producten en traditionele gerechten. Met een ruim terras aan de haven is dit de perfecte plek om te borrelen met een snack erbij. Elke laatste donderdag van de maand wordt hier een Spaanse avond gehouden, waar gasten kunnen genieten van zwoele Spaanse zomeravonden met grote kannen sangria en heerlijke pannen paella. Of je nu een rondje rent, met de hond wandelt of met vrienden wilt borrelen, Het Poort Café biedt een sfeervolle en zonnige locatie voor iedereen.

Bezoek website

De Vrienden Live

Bij De Vrienden Live, idyllisch gelegen aan de Oude Haven, kun je elke donderdag tot en met zaterdag terecht voor een avond vol diner en feest. Dit unieke restaurant biedt onder andere het Humor Diner, een muzikale show vol interactie onder leiding van een pianist, gecombineerd met een drie- of viergangendiner en eventueel een drankarrangement. Na tienen nemen De Jongens van Je Weet Wel het stokje over, een band die live à la minute jouw favoriete nummers speelt. De Vrienden Live is de ideale plek voor een gezellige borrel, een goed diner en een onvergetelijke avond vol muziek en plezier.

Bezoek website

Het Witte Huis

Het Witte Huis, gevestigd in een karakteristiek hoekpand in één van de architectonische hoogtepunten van het Maritiem District, is een iconisch gebouw en de eerste wolkenkrabber van Europa. Dit 43 meter hoge gebouw werd in 1898 gebouwd en was lange tijd het hoogste kantoorgebouw van Europa, geïnspireerd door de Jugendstil en Art Nouveau stijl. Tegenwoordig kunnen bezoekers bij speciale gelegenheden het dakterras/uitzichtplatform weer bezoeken voor een adembenemend uitzicht. Café en eetlokaal Het Witte Huis biedt een sfeervolle inrichting en een prachtig uitzicht op de schilderachtige Oude Haven, waardoor het een van de leukste plekken van de stad is. Of je nu komt voor een stapavond met soulklassiekers op vrijdag of een wijn & spijs belevenis op zaterdag, bij Het Witte Huis draait alles om genieten.

Bezoek website

Lot & Daan

Bij Lot & Daan in Rotterdam geniet je van een all day breakfast en lunch in een gezellige sfeer. Het grootste voordeel van ontbijten en lunchen bij Lot & Daan? Het is zó lekker! Hier vind je geen standaard gerechten, maar fantastisch eten zonder schuldgevoel. Of je nu om 14:00 wilt ontbijten of tijdens de vrijdagmiddagborrel wilt lunchen, bij Lot & Daan kan het allemaal. De gerechten zijn eenvoudig en eerlijk, zonder onnodige toevoegingen, en je hebt de vrijheid om zelf de gezonde toevoegingen te kiezen. Naast heerlijk eten, organiseren Lot & Daan evenementen en high-tea's, en kun je er terecht voor het hosten van babyshowers, productpresentaties of feestjes. Bij Lot & Daan hebben ze al nagedacht, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten.

Bezoek website

91Spices

Bij 91Spices, middenin het centrum van Rotterdam, ontdek je de diversiteit en kleuren van de Indiase keuken. Dit restaurant, geïnspireerd door het prachtige India, biedt een scala aan traditionele gerechten van het noorden tot het zuiden van het land, allemaal in een kleurrijke omgeving. Of je nu komt voor een diner voor twee, met een groepje vrienden, collega's, of familie, 91Spices biedt de perfecte setting. Gasten kunnen een comfortabele plek kiezen met uitzicht op de open keuken, waar de magie gebeurt. Voor grotere gezelschappen zijn er loungebanken op verschillende vloerhoogtes, wat zorgt voor een eigen privéplekje. Wat de gelegenheid ook is, 91Spices verrast je met een uitgebreide menukaart, vurige cocktails en geweldige bediening.

Bezoek website

Wowcrab

Gelegen in het bruisende stadscentrum van Rotterdam, biedt WOWCRAB een spannende en leuke manier om van seafood te genieten. Als het eerste restaurant in Nederland dat een seafood boil in shared dining-stijl serveert, creëert WOWCRAB een ervaring waarbij delen centraal staat. Gasten worden aangemoedigd om hun mouwen op te stropen, handschoenen aan te trekken en in het heerlijke zeevruchtenfeest te duiken. Wat wacht je nog? Kom naar WOWCRAB voor een onvergetelijke en smakelijke ervaring.

Bezoek website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

oude haven

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen nodig in Rotterdam?


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?