©
14 Tips om ballonnen langer goed te houden in warm weer
door Rotterdams Ballonnenbedrijf, 03 augustus 2018
Inhoudsopgave
- Liever geen latex ballonnen
- Blaas ballonnen niet volledig op
- Gebruik grotere ballonnen
- Vullen met warme lucht
- Gebruik geen heliumballonnen
- Hi-Float werkt niet
- Haal de ballonnen in de avond naar binnen
- Gebruik lichte kleuren ballonnen
- Gebruik geen donkere kleuren ballonnen
- Ballonnen gaan sneller lek in extreme hitte
- Gebruik geen water
- Folieballonnen
- Gebruik een frame
- Het eerste uur is het belangrijkst
Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.
Liever geen latex ballonnen
Vermijd het gebruik van latex ballonnen indien mogelijk. Na een paar dagen buiten, hebben we gezien dat ballonnen compleet uit elkaar vallen wanneer ze worden aangeraakt.
Blaas ballonnen niet volledig op
Blaas de ballonnen niet volledig op zodat ze nog kunnen uitzetten wanneer ze warm worden. Ervaring leert dat de beste manier is om de ballon iets meer te vullen dan gewenst en daarna wat lucht er uit te laten ontsnappen tot de gewenste grootte is bereikt. Dit helpt de ballon gemakkelijker te ademen en uit te zetten, en het is niet zo broos. Minder hard opblazen werkt enigszins wanneer je ballon eerst wat groter blaast.
Gebruik grotere ballonnen
Gebruik ballonnen 2 maten groter dan je normaal zou gebruiken.
Vullen met warme lucht
Het vullen van de ballonnen met dezelfde lucht temperatuur als waarin ze buiten komen te staan, helpt de ballonnen hun vorm beter te behouden.
Gebruik geen heliumballonnen
Helium werkt niet goed buiten in de hitte. (Om te beginnen is Helium dunner dan lucht en door de warmte zetten de heliummoleculen meer uit en wordt de helium nog dunner. De warmte laat de heliummoleculen bewegen en zal er uiteindelijk toe leiden dat de ballon knalt)
Hi-Float werkt niet
Hoewel Hi-Float gebruikt wordt om de ballonnen langer te laten zweven, is het niet echt bedoeld om buiten te gebruiken. Als je de ballonnen buiten langer wilt laten zweven, dan is beter om de ballonnen uiteindelijk een keer te vervangen. Neem dit uiteraard wel op in uw budget.
Haal de ballonnen in de avond naar binnen
Ballonnen redden het niet tot de volgende ochtend. De koude lucht 's nachts laat de ballonnen krimpen en als de zon de ballonnen de volgende dag weer opwarmt, zetten de ballonnen weer uit en de een na de andere ballon zal klappen. Dit is te voorkomen door simpelweg de ballonnen 's avonds naar binnen te halen.
Gebruik lichte kleuren ballonnen
Gebruik zoveel mogelijk lichte kleuren ballonnen (bij voorkeur wit). Wit weerkaatst namelijk het zonlicht en de ballon vervaagt minder.
Gebruik geen donkere kleuren ballonnen
Vermijd het gebruik van donkere kleuren ballonnen. Donkere ballonnen absorberen juist de warmte waardoor deze sneller klappen. Als je toch donkere kleuren wilt hebben in de decoratie, gebruik dan linten in een donkere kleur om te accentueren.
Ballonnen gaan sneller lek in extreme hitte
Houd er rekening mee dat in extreme hitte de ballonnen sneller geen lekken. Dus in temperaturen van bijna 35 graden, zal de helium sneller uit de ballon ontsnappen wat de zweeftijd aanzienlijk vermindert. Als het even kan, probeer de ballonnen in de schaduw te plaatsen om dit proces enigszins te vertragen.
Gebruik geen water
Gebruik geen water om de ballonnen af te koelen. Het water droogt de ballon juist uit zodat de ballon ook wat plakkerig wordt. De ballonnen gaan tegen elkaar aan plakken en klappen dan juist sneller als zij uitzetten door de hitte.
Folieballonnen
Folieballonnen houden het buiten langer vol dan latex ballonnen. Blaas de folieballonnen niet helemaal op tot het uiterste maar laat een klein beetje ruimte voor uitzetten en inkrimpen. Het nadeel is wel dat in de zon, de folie zijn kleur of glans verliest. Aan het einde van de dag zie je een duidelijk verschil.
Gebruik een frame
Als het mogelijk is, gebruik dan een frame om de ballondecoratie structuur te geven die de wind en hitte kan doorstaan. Dit zou bijvoorbeeld toegepast kunnen worden bij helium gevulde ballonnen die uiteindelijk hun zweefkracht verliezen in de hitte.
Het eerste uur is het belangrijkst
Ervaring leert dat als de ballonnen klappen in de hitte en de zon, dat zij dat doen in het eerste uur na blootstelling aan de warmte. Dit is uiteraard geen garantie maar zo krijg je een aardig idee of de ballonnen het gaan volhouden. Begin dus op tijd.
Tags
Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.
Reacties 0