- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Cruise van of naar Rotterdam? Alles over Cruise Terminal Rotterdam.
© Frans Berkelaar

Cruise van of naar Rotterdam? Alles over Cruise Terminal Rotterdam.

door Rotterdams Ballonnenbedrijf, 11 mei 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Of je nu vertrekt, aankomt of simpelweg een tussenstop maakt in Rotterdam, Cruise Terminal Rotterdam bevindt zich op de Kop van Zuid, pal naast de iconische Erasmusbrug en op 25 minuten loopafstand van het bruisende centrum van Rotterdam. Het is een historische locatie. Cruise Terminal Rotterdam, ooit de aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerika Lijn, ligt pal naast Hotel New York, het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn.

Metrostation Wilhelminaplein ligt op slechts 5 minuten loopafstand van de cruiseterminal. Vanaf daar ben je met de metrolijnen D of E binnen 5 minuten midden in het centrum van Rotterdam (station Beurs) of binnen 10 minuten op Rotterdam The Hague Airport (station Meijersplein/Airport). Als je vooraf je route van en naar de cruiseterminal wilt plannen, kun je een handige metrokaart downloaden of je route plannen op de website van de RET (De Rotterdamse Metro).

Waar vertrekken cruiseschepen in Rotterdam?

Cruiseschepen vertrekken vanuit de Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade Wilhelminakade 699, 3072 AP Rotterdam, Nederland.

Waar parkeren Cruise Terminal Rotterdam?

Je kunt parkeren bij Q-Park De Rotterdam, pal naast de cruiseterminal. Deze parkeergarage is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Het tarief is 35 euro per dag voor auto's tot maximaal 2 meter hoog. Het is aan te raden om vooraf je parkeerplaats te reserveren via deze link.

Park+Cruise

Je kunt ook voordelig (vanaf 12,86 euro per dag) gebruik maken van Park+Cruise bij Q-Park Koopgoot. Hier kun je je auto (max 1.95m hoog) 24 uur per dag, 7 dagen per week parkeren. Deze parkeergarage ligt in het centrum van Rotterdam op 30 minuten loopafstand van de Cruise Terminal Rotterdam. Met de metrolijnen D of E ben je binnen 5 minuten van metrostation Beurs bij metrostation Wilhelminaplein. Het is ook hier aan te raden om vooraf je parkeerplaats te reserveren via deze link.

Fietsen met Gids in Rotterdam. Je fiets staat klaar bij de Cruise Terminal.

Stap direct na aankomst van je cruise in Rotterdam in het avontuur met deze Rotterdamse fietstour! Aan de overkant van de Erasmusbrug, op maximaal 15 minuten lopen van de cruiseterminal, staat een fiets voor je klaar. Ontdek de stad met een echte Rotterdamse gids langs alle hoogtepunten, zoals de Markthal, Erasmusbrug, Kubuswoningen, Centraal Station, De Oude Haven, Euromast, Maasoever, Willemsbrug, Holland-Amerika lijn, SS Rotterdam en nog veel meer. Beleef Rotterdam als een local tijdens deze ontspannen fietstocht, ideaal voor alle leeftijden.

Meer over Fietsen door Rotterdam met Gids

Hotels nabij Cruise Terminal Rotterdam

Hotels Cruise Terminal Rotterdam

Als je graag een nachtje wilt verblijven voordat je aan boord van je cruise gaat, hoef je niet ver te zoeken. Schuin tegenover de cruiseterminal, op Koninginnehoofd 1, vind je Hotel New York. Dit historische gebouw, oorspronkelijk het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn gebouwd in 1901, biedt sinds 1993 gastvrijheid als hotel-restaurant.

Als je de voorkeur geeft aan een voorproefje van het leven aan boord, dan is het SS Rotterdam op 3e Katendrechtsehoofd 25 een leuk idee. Dit voormalige vlaggenschip van de Holland America Line, dat dienst deed van 1959 tot 1997, is sinds 2010 omgetoverd tot een hotel.

Andere hotels op loopafstand van de cruiseterminal zijn onder andere het naastgelegen nhow Hotel Rotterdam en het tegenovergelegen Room Mate Bruno Hotel, waardoor je genoeg keuze hebt voor een comfortabel verblijf voordat je aan je cruiseavontuur begint.

Top Attracties Rotterdam

Rotterdam, een stad vol verrassingen en nieuwe ontdekkingen! Bij aankomst met een cruise in Rotterdam valt er zoveel te zien en te beleven. De stad staat bekend om haar gedurfde architectuur, levendige haven, adembenemende skyline, rijke musea, groene parken en boeiende dierentuinen.

Begin je avontuur met een bezoek aan de Kubus‌woningen. Deze unieke architectuur, ontworpen als een bos in de stad, laat je ervaren hoe het is om te wonen in een kubus. Tegenover de Kubus‌woningen vind je de Markt‌hal, een paradijs voor fijnproevers met zijn diverse aanbod aan internationale gerechten. En vergeet vooral niet de sfeervolle Oude Haven te verkennen, waar historische boten en gezellige terrasjes wachten.

Wandel vervolgens door het bruisende stadscentrum, waar je wordt omringd door winkels, restaurants en cafés. Proef de levendigheid van de stad op de Witte de Withstraat, een straat vol bars en pubs, waaronder de beroemde De Witte Aap.

Een bezoek aan Rotterdam is niet compleet zonder de iconische Erasmus‌brug te bewonderen, die de stad met haar indrukwekkende skyline verbindt. Geniet van een adembenemend uitzicht op de stad vanaf de Euro‌mast, waar je ook kunt dineren in een van de twee fantastische restaurants.

Voor een duik in de maritieme geschiedenis van Rotterdam mag je het Maritiem Museum niet missen. Ontdek de fascinerende wereld van waterwegen en schepen door middel van een uitgebreide collectie van historische objecten.

Sluit je dag af met een ontspannen bezoek aan Diergaarde Blijdorp, de dieren tuin van Rotterdam. Wandel door de botanische tuinen, bewonder de exotische dieren en geniet van de sfeer van dit prachtige park.

Cruiseterminal Rotterdam Agenda

Wil je op de hoogte blijven van welke cruiseschepen wanneer aankomen in Rotterdam, waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan? Misschien overweeg je zelfs om mee te varen op een van deze cruiseschepen? In dat geval raden we Sunweb Cruises aan. Op hun website vind je alle informatie over de cruises die aanmeren bij de Cruise Terminal Rotterdam, en je kunt er ook meteen een cruise boeken. Zo kun je jouw eigen avontuur op zee plannen en genieten van alles wat een cruise te bieden heeft.

Cruise Calls Rotterdam

Waarom Sunweb Cruises?

Sunweb Cruises

Sunweb Cruises biedt een ongeëvenaarde manier om te ontspannen en op avontuur te gaan! Stel je voor: elke ochtend wakker worden op een nieuwe, opwindende bestemming, zonder het gedoe van bagage sjouwen! Een cruise is de ultieme manier om comfortabel en ontspannen verschillende landen en steden te verkennen in één reis.

  1. Ontdek prachtige bestemmingen op je eigen tempo. Cruiseschepen varen 's nachts en komen 's ochtends vroeg aan in de volgende haven, waardoor je alle tijd hebt om de stad te verkennen. Van een spannende hike in de Noorse fjorden tot een culinaire tour door de straten van Barcelona, avontuur ligt binnen handbereik.

  2. Aan boord van een cruiseschip is er altijd wat te beleven. Geniet van winkelen, spannende glijbanen in het waterpark, of waag een gokje in het casino. Maar ook voor totale ontspanning kun je terecht: loungen aan het zwembad, wellnessbehandelingen en genieten van de prachtige omgeving.

  3. Een culinaire reis om van te watertanden! Alle maaltijden zijn inbegrepen en er is een overvloed aan restaurants om uit te kiezen. Probeer elke avond een andere keuken uit en laat zelfs de meest kieskeurige eters genieten.

  4. Of je nu op zoek bent naar romantiek, avontuur met familie of vrienden, een cruisevakantie biedt voor ieder wat wils. Ontspan of neem deel aan de vele activiteiten aan boord - de keuze is aan jou!

  5. Dankzij het brede aanbod van rederijen vind je gegarandeerd een cruise die bij je past. Van familievriendelijke schepen tot luxe Adults Only ervaringen, er is voor elk wat wils.

Waar wacht je nog op? Boek een cruise bij Sunweb Cruises en zet koers naar het avontuur van je leven!

Alle Cruises van en naar Rotterdam

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

cruise cruise terminal-rotterdam

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen nodig in Rotterdam?


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?