- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

8x Hoe kom je van Cruise Terminal naar Rotterdam Centrum
© Guilhem Vellut

8x Hoe kom je van Cruise Terminal naar Rotterdam Centrum

door Rotterdams Ballonnenbedrijf, 28 augustus 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Niets is zo opwindend als aankomen in een nieuwe stad, vooral wanneer je met een cruiseschip aanmeert onder de majestueuze Erasmusbrug, een van de meest iconische bezienswaardigheden van onze stad, Rotterdam. Deze indrukwekkende brug, die vaak liefkozend 'De Zwaan' wordt genoemd vanwege zijn elegante vorm, vormt de poort naar het bruisende hart van Rotterdam. Wanneer je van boord stapt bij de Cruisterminal Rotterdam, die strategisch gelegen is naast het architectonische meesterwerk De Rotterdam, bevind je je meteen in het kloppende hart van onze moderne metropool.

Voor toeristen die onze stad willen verkennen, zijn er talloze manieren om van de terminal naar het centrum van Rotterdam te reizen. Of je nu te voet gaat om het adembenemende stadslandschap in je op te nemen, kiest voor het gemak van ons openbaar vervoer, of misschien onze stad wilt ontdekken vanuit een uniek perspectief op het water, Rotterdam biedt voor ieder wat wils. In dit artikel bespreken we de diverse vervoersmogelijkheden die je vanaf de Cruisterminal Rotterdam naar het stadscentrum brengen, zodat je je bezoek aan onze dynamische stad optimaal kunt beginnen.

Lopend

Een van de mooiste manieren om Rotterdam te ontdekken, is te voet. Vanaf de Cruisterminal wandel je in ongeveer 20 minuten naar de Coolsingel, de bekendste winkelstraat van de stad. Wanneer je de terminal verlaat, ga je linksaf en loop je eerst langs De Rotterdam, het meest indrukwekkend gebouw dat de skyline van onze stad siert.

Vervolgens steek je de Erasmusbrug over, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Maas en de stad. Aan de overkant vervolg je je weg naar de bruisende Witte de Withstraat, een populaire plek om te stappen, vol met gezellige cafés en restaurants. Vanuit de Witte de Withstraat loop je verder naar de Coolsingel, waar je je midden in het centrum van Rotterdam bevindt, klaar om de stad verder te verkennen.

Fiets

Wil je Rotterdam flexibel en betaalbaar verkennen? Huur dan een Donkey Republic deelfiets! Op slechts 200 meter (drie minuten lopen) van de Cruisterminal vind je de fietsenstalling. Via de Donkey Republic app reserveer en ontgrendel je eenvoudig een fiets, klaar om de stad te verkennen.

Het huren van een fiets is eenvoudig en snel geregeld via de Donkey Republic app. Met slechts een paar klikken reserveer je een fiets, ontgrendel je deze met de app, en ben je klaar om op pad te gaan.

Download de App

Deelscooter

Zodra je de Cruisterminal verlaat, sta je direct op de Wilhelminakade. Hier zie je aan zowel de linker- als de rechterkant deelscooters van verschillende aanbieders zoals Felyx, Check, en Go. Deze scooters zijn ideaal voor een snelle en flexibele manier om de stad te verkennen.

Om een deelscooter te gebruiken, download je eenvoudig de app van een van deze aanbieders. Hiermee kun je een scooter in de buurt vinden, ontgrendelen, en op pad gaan. Perfect voor als je snel naar het centrum wilt of andere delen van Rotterdam wilt ontdekken.

Deelauto

Wil je flexibel en op je eigen tempo Rotterdam en de omgeving verkennen? Het huren van een (deel)auto is een uitstekende optie. Net als bij de deelscooters zijn er ook deelauto's beschikbaar in de directe omgeving van de Cruisterminal, allemaal op loopafstand. Via platforms zoals MyWheels kun je eenvoudig een deelauto huren.

In slechts drie stappen ben je onderweg. Eerst download je de MyWheels app uit de Google Play Store of Apple App Store en meld je je aan. Vervolgens kies je jouw locatie en bepaal je hoe lang je de auto wilt huren. Je kunt ook extra voorkeuren aangeven om de perfecte auto voor jouw rit te vinden. Zodra je alles hebt ingesteld, open je de auto met de app en start je rit. Alle benodigde informatie vind je tijdens je rit in de app. Na afloop parkeer je de auto op de vaste parkeerplek of in de zone waar je hem hebt opgehaald.

Met een deelauto in de buurt van de Cruisterminal geniet je van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van andere vervoersopties.

Download de App

Metro

Als je snel en eenvoudig naar het centrum van Rotterdam wilt reizen, is de metro een uitstekende keuze. Zodra je de terminal verlaat, ga je linksaf en loop je ongeveer 250 meter (3 minuten) tot je aan de rechterkant het metrostation Wilhelminaplein ziet.

Bij dit station hoef je geen kaartje meer te kopen. Je kunt eenvoudig je contactloze betaalpas of creditcard tegen het poortje houden om in- en uit te checken. Op perron 1 kun je elke metro nemen, zowel lijn D als lijn E. Beide lijnen brengen je direct naar metrostation Beurs, midden in het bruisende centrum van Rotterdam.

Metrostation Wilhelminaplein is bovendien uitstekend toegankelijk voor mindervaliden, wat het een comfortabele optie maakt voor alle reizigers.

Meer over de metro in Rotterdam

Taxi

Wil je comfortabel en snel naar het centrum van Rotterdam? Met een taxi ben je binnen vijf minuten in het hart van de stad. Direct links van de Cruisterminal, voor de deur van het nhow hotel in De Rotterdam, vind je een taxi standplaats waar je eenvoudig een taxi kunt nemen. Daarnaast kunnen taxi’s ook direct voor de deur van de Cruisterminal stoppen, waardoor je zonder gedoe kunt instappen. Bestel je taxi via deze link of een Uber via deze link en geniet van een zorgeloze rit rechtstreeks naar jouw bestemming in het bruisende centrum van Rotterdam.

Meer over de metro in Rotterdam

Watertaxi

Een unieke en snelle manier om naar het centrum van Rotterdam te reizen, is met de watertaxi. Je kunt opstappen bij twee locaties vlakbij de Cruisterminal. Rechts van de terminal, op vijf minuten lopen, vind je de steiger bij Hotel New York (steiger 44). Links van de terminal, ook op vijf minuten lopen, ligt de Holland Amerikakade (steiger 42).

Een ritje met de watertaxi naar het centrum, naar halte 47 bij Leuvehaven, kost slechts 5 euro per persoon. Dit is niet alleen een handige, maar ook een spectaculaire manier om Rotterdam vanaf het water te ervaren.

Boek een rit met de Watertaxi

Transfer Bus

Veel rederijen, waaronder MSC Cruises, bieden transfers aan naar het centrum van Rotterdam. Deze transfers zijn een handige optie en kunnen van tevoren geboekt worden of soms zelfs aan boord geregeld worden. Ze brengen je comfortabel en direct van de Cruisterminal naar het hart van de stad, ideaal als je niet wilt lopen of gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Informeer bij je rederij naar de beschikbaarheid en kosten van deze service voordat je aankomt.

Bus

Als je van plan bent om met de bus naar het centrum van Rotterdam te reizen, is het belangrijk om te weten dat er geen bushaltes zijn op de Wilhelminakade, direct bij de Cruisterminal. Voor busvervoer zul je een stukje moeten lopen naar een nabijgelegen halte buiten de Wilhelminakade. Gelukkig zijn er andere vervoersopties, zoals de metro, watertaxi, of taxi, die direct beschikbaar zijn en je snel en comfortabel naar het centrum kunnen brengen.

Trein

Als je met de trein wilt reizen, zijn de dichtstbijzijnde stations Station Blaak en Station Zuid, beide op ongeveer 2 kilometer afstand van de Cruisterminal, wat neerkomt op een wandeling van ongeveer 30 minuten. Voor een groter knooppunt kun je naar Rotterdam Centraal, dat op ongeveer 40 minuten loopafstand van de terminal ligt. Hoewel deze stations niet direct bij de terminal liggen, bieden ze een goede verbinding met andere delen van Nederland en daarbuiten.

Wat is er te doen op de Wilhelminakade?

Voor degenen die liever niet naar het drukke centrum van Rotterdam gaan, maar toch even van de boot af willen, biedt de Wilhelminakade een schat aan mogelijkheden om van je tijd te genieten. De Wilhelminapier ligt aan de voet van de Erasmusbrug en is op en top Rotterdam. In dit meest dynamische stukje stadscentrum, vol met architectuur, cultuur, restaurants, hotels en plekken om te wonen en werken, gebeurt er altijd wat.

De Wilhelminapier is het architectonische visitekaartje van Nederland, waar je een mix vindt van monumentale pakhuizen en spectaculaire nieuwbouw. Iconische gebouwen zoals de Erasmusbrug, De Rotterdam, de New Orleans, het Luxor Theater, de Cruiseterminal en Montevideo bepalen hier de skyline van de stad. Met hotspots zoals het Fotomuseum, het terras van Hotel New York, de rooftopbar Evy in het nhow hotel, en restaurants zoals het voormalig beroemde Las Palmas (van Herman den Blijker) is verveling hier geen optie.

Dit gebied wordt vaak "Manhattan aan de Maas" genoemd vanwege zijn kosmopolitische karakter en indrukwekkende hoogbouw. Tegelijkertijd toont Rotterdam zich hier ook van haar gezelligste kant. Geniet op de Wilhelminapier van de hoogbouwarchitectuur en het prachtige panorama over de Maas. Voor nog meer ontdekkingen kun je de Rijnhavenbrug oversteken naar Katendrecht, waar je de Fenix Food Factory en de vele gezellige eethuisjes op het Deliplein vindt.

De Wilhelminakade is een smalle maar spectaculaire strook hoogbouw tussen de Maas en de Rijnhaven. Het is een paradijs voor fotografen, architectuurfans en foodliefhebbers. Restaurants zoals Las Palmas, Hotel New York, Japans restaurant Ono, Aqua Asia en Café Rotterdam trekken bezoekers van over de hele wereld. De terrassen bieden een schitterend uitzicht over de Maas, en bij Hotel New York kun je zelfs relaxen in strandstoelen aan de Maas.

Of je nu een middag wilt ontspannen of een avondje uit wilt beleven, de Wilhelminakade en de omliggende gebieden bieden volop vertier voor iedereen die het centrum van Rotterdam wil overslaan en toch wil genieten van alles wat de stad te bieden heeft.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

Cruise Terminal

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen nodig in Rotterdam?


Artikelen Zoeken


Rotterdamse Uitjes

Rotterdamse Uitjes

Ontdek Rotterdam zoals nooit tevoren met dit eBook, vol verborgen parels en iconische plekken die zelfs locals zullen verrassen. Voor elk uitje krijg je handige tips van een local, inclusief adres en website, en daarnaast krijg je exclusieve toegang tot onze kortingszoekmachine, waarmee je de beste deals voor jouw uitstapjes vindt. Dit is je persoonlijke gids naar het échte Rotterdam – mis deze kans niet!

Direct Download

 


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?